hola!, he conseguido el articulo aki lo dejo

Els interventors de Renfe alerten que el problema és "seriós" i que afecta altres baixadors, com ara Sabadell
Els 'skins' atemoreixen els usuaris dels trens que van a Sant Celoni
Mossos i policia local estableixen controls a l'estació
Laura Nicolás
BARCELONA
Tot i que no hi ha denúncies, els cossos policials i la companyia coneixen els incidents
Centenars de joves d'estètica skin envaeixen cada cap de setmana l'estació de Sant Celoni (Vallès Oriental) i els trens de la línia C2 de Rodalies de Renfe i protagonitzen des d'actes vandàlics fins a agressions a viatgers dels combois. Una situació a què no són aliens ni la companyia ferroviària ni els cossos policials de la zona -Mossos d'Esquadra i policia local-, però, malgrat les mesures de seguretat que s'han adoptat, els incidents no disminueixen i són una realitat "pràcticament cada cap de setmana", segons els interventors de Renfe del sindicat UGT.
L'últim de què es té coneixement és el que va patir el 5 de febrer un jove que viatjava cap a Sant Celoni en companyia de la seva mare. El noi -que porta els cabells llargs i vestia una caçadora amb símbols antifeixistes- va ser objecte d'insults, amenaces i vexacions per un grup que es dirigia a la discoteca Pont Aeri, situada al terme municipal de Vallgorguina. No és la primera vegada que els clients d'aquest local d'oci atemoreixen els viatgers de Rodalies. Fa cinc anys, quan la discoteca estava situada a Manresa, en l'últim tram entre Terrassa i la capital del Bages (a la línia C4), eren habituals les amenaces, els insults i fins i tot les agressions a la resta de passatgers, sobretot immigrants. Fonts sindicals van assegurar que no es té constància de cap atac físic a la línia C2.
Els problemes, però, no se circumscriuen a una discoteca i a una única línia de Rodalies. Els interventors alerten d'una problemàtica similar a la C4, especialment a les estacions de Sabadell, a causa dels locals d'oci que es concentren a l'anomenada Zona Hermètica.
En el cas concret de Sant Celoni, fonts oficials de Renfe asseguren que "s'estan reduint les incidències" gràcies a la col·laboració dels cossos policials i al dispositiu de seguretat permanent establert a l'estació, així com als agents de seguretat desplegats en els combois més conflictius: una parella als dos últims trens de dissabte i als dos primers de diumenge. En canvi, des del sindicat UGT s'assegura que la seguretat al baixador no és permanent i que, si bé si hi ha un reforç dels vigilants en els trens de diumenge al matí, els de la nit "són els habituals en un servei nocturn".
Tant els Mossos com la policia local reconeixen el problema, però el minimitzen, entre altres raons, per l'absència de denúncies. És el cas del jove agredit fa una setmana, que no ho va denunciar, tot i que "els agents ens van oferir identificar des del cotxe patrulla els agressors", explica la mare. El regidor de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni, Manel Bueno, assegura que "no tenim denúncies", però són conscients del problema i per això "aquesta zona la controlem millor".
Tampoc tenen denúncies els Mossos, que parlen de "fets puntuals" protagonitzats per joves, molts d'ells menors, que responen a una determinada estètica, "cosa que no vol dir que siguin skins". En molts casos es tracta d'atacs al mobiliari urbà, com ara pareres cremades, però, en d'altres, els aldarulls als trens han estat importants i "s'hagut d'aturar el comboi per intervenir".
Les patrulles vigilen l'estació quan arriben els últims dos combois de dissabte -el que surt de passeig de Gràcia a les 23.19 h és especialment conflictiu- i els dos primers de diumenge al matí, "tot i que pot variar en funció de les previsions d'afluència que ens comunica la discoteca", que col·labora amb els cossos policials.
Baixar a Granollers
Des d'UGT els interventors reconeixen que baixen del tren a Granollers. "Fins a Sant Celoni no hi ha control de bitllets i els dissabtes a la nit, menys encara", asseguren.
El sindicat afirma que el problema és "seriós" i impossible de controlar "per la mancança de seguretat que hi ha als trens", ja que Renfe concentra els vigilants a Sants i plaça Catalunya, "quan s'haurien de repartir en altres estacions, com ara Terrassa i Granollers, perquè les intervencions siguin més ràpides".